Fietser met op de achtergrond een weiland

Gedachten wegtrappen

In september 2018 kwam ik er achter dat bepaalde gebeurtenissen uit mijn jeugd nog steeds invloed op me hadden. Door dit verder te onderzoeken kon ik de last die ik daardoor droeg gelukkig steeds meer van me afleggen.

Tijdens dit proces fietste ik bijna wekelijks met een van mijn fietsvrienden en vertelde ik waar ik mee bezig was. Achteraf hebben deze sessies op de fiets mij erg geholpen. Ik kon op een ontspannen manier woorden geven aan mijn gedachten en ook aan mijn gevoel daarbij. Er was iemand die luisterde en me erkenning gaf. En vaak was het daarna een poosje stil en fietsten we verder, tot er weer een nieuwe gedachte kwam. Zo zijn er heel wat gedachten weggetrapt…

In dit proces is een belangrijke drijfveer voor Ride ’n Reflect ontstaan. Ik heb de grote waarde ervaren van fysiek bezig zijn, terwijl ik over mijn verdriet en pijn vertelde en er iemand was die naar me luisterde. Ik heb letterlijk aan den lijve ervaren hoe helend het kan zijn om op de fiets je verhaal te doen. Ik gun dat elk mens die met een last door het leven gaat. Heb je hier vragen over of wil je weten of ik iets voor je kan doen? Neem dan contact met me op.

Eén reactie op “Gedachten wegtrappen”

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *